СБУ знайшла схему крадіжки палива в УЗ

Поділитися:

Служба безпеки України заявила про викриття масштабної схеми розкрадання дизельного палива в структурних підрозділах АТ «Укрзалізниця».

Про це повідомляє «Перший Діловий».

Як наголошується в повідомленні СБУ, схема працювала тривалий час, збитки можуть досягати десятків мільйонів гривень.

«Функціонування корупційного механізму не припинялося навіть в умовах критично низьких залишків дизпалива на залізниці», – наголошується в повідомленні СБУ.

Так, при проведенні перевірок виявлено численні порушення в одному зі структурних підрозділів регіональної філії Південна залізниця.

Правоохоронці заявляють, що отримали докази причетності керівництва цього підрозділу до розкрадання палива.

«Щоб приховати виявлені факти, зловмисники запропонували хабар представнику офісу з безпеки АТ« Укрзалізниця »- керівнику ревізійної комісії», – підкреслюється в повідомленні СБУ.

Спецслужба затримала в Харкові організатора схеми при передачі всієї суми неправомірної вигоди. Йому повідомлено про підозру, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Раніше повідомлялося, що Київський залізничний вокзал вирішили зацифрувати. На даному етапі є ідея, яка полягає в повній цифровізації. Пілотний проект послужить базою, на якій після буде створена сучасна система.

Також, профільні міністерства зобов’язали проаналізувати роботу державної компанії «Укрзалізниця» з 2015 року, повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів. Зокрема, чекають аналізу діяльності наглядової ради та правління підприємства протягом 2017-2021 років

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу