СБУ зайнялася виплатами ветеранам АТО

Поділитися:

Служба безпеки України зайнялася призначенням неправомірних соціальний виплат для учасників АТО, яким було нечесно виділено близько 7 млн ​​гривень з державного бюджету України. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Як вказує відомство, у незаконному розкраданні грошей брали безпосередню участь окремі посадові особи, як в лікувальних, так і в соціальних установах, котрі виписували фальшиві довідки для учасників АТО.

Повідомляється, що така схема існувала в Києві, Київській і Тернопільській областях. Вказується, що в проміжку 2018-2019 років СБУ викрила 17 випадків неправомірного призначення таких виплат.

На даний момент служба веде розслідування у цій справі і вже провела частину обшуків, в ході яких знайшла речові докази корупційної схеми.

За попередніми даними СБУ, від таких дій державний бюджет України зменшився мінімум на 6-7 млн ​​гривень.

Нагадаємо, що раніше в Кабміні анонсували інформацію про те, що учасники антитерористичної операції і сім’ї загиблих військових отримають додаткові пільги. Гроші спрямують на лікування зазначених осіб.

Допомога надаватиметься на постійній основі кожного місяця. Гроші підуть на придбання ліків для сімей загиблих, а також компенсацію розтрат на їх лікування.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ