СБУ розслідує відключення від газу котельних Донбасу

Поділитися:

У прес-центрі СБУ повідомили, що Служба безпеки України почала досудове розслідування щодо диверсійних дій посадових осіб ВАТ «Донецькоблгаз», які призвели до відключення 58 котелень обласного комунального підприємства в зоні проведення ООС.

Відомо, що власниками ВАТ «Донецькоблгаз» є іноземні офшорні компанії з ознаками фіктивності, які контролює громадянин України. Зазначена особа зараз знаходиться на території Російської Федерації.

ПАТ «Донецькоблгаз» належить до об’єктів, які мають важливе народногосподарське та оборонне значення.

Слід зазначити, що тепер проводяться слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення осіб, причетних до скоєння злочину і притягнення їх до відповідальності.

ПАТ «Донецькоблгаз» – публічне акціонерне товариство зі штаб-квартирою в місті Краматорськ Донецької області, яке займається розподілом, транспортуванням і постачанням газу на підконтрольній Україні території Донецької області.

Нагадаємо, що Рада національної безпеки і оборони (РНБО) ухвалила рішення розглянути можливість повернення в сферу державного управління АТ «Донецькоблгаз», про це секретар РНБО Олексій Данилов повідомив на брифінгу.

Раніше повідомлялося, що підприємство «Донецьктеплокомуненерго» визнало законність зупинки поставок газу підприємству через борги.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу