СБУ проводить перевірку «ArcelorMittal Кривий Ріг»

Поділитися:

Співробітники Служби безпеки України  8 лютого повернулися на «ArcelorMittal Кривий Ріг» для перевірки гірничо-збагачувального виробництва. Про це повідомила прес-служба підприємства.

Раніше СБУ вже інспектувала об’єкти сталеплавильного, агломераційного, коксохімічного виробництв, знайомилася з документацією підприємства. Цього разу візит правоохоронців запланований в гірський департамент підприємства в зв’язку з, нібито, ухилянням від сплати податків і заниженні рентних платежів в 2015-2019 рр.

У прес-службі підкреслили, що компанія категорично відкидає звинувачення, вважаючи справу неправомірним, а підхід регуляторів до бізнесу – очевидно виборчим.

Восени 2020 року СБУ вже провела на підприємстві слідчі дії на підставі рішення Шевченківського районного суду Києва, пов’язані з податковими платежами.

Компанія оскаржила отримані рішення в Державній податковій службі України. Після розгляду скарги донараховані зобов’язання були частково скасовані.

Нагадаємо, у центральному офісі «Об`єднаної гірничо-хімічної компанії» у Києві та на території Вільногірського гірничо-металургійного комбінату в Дніпропетровській області проходять обшуки.

Також раніше повідомлялося про те, що СБУ вимагає зупинити постачання ільменіту до окупованого Криму.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу