Санкції заважають розвитку «зеленої» енергетики в Криму

Поділитися:

Центр глобалістики “Стратегія ХХІ” опублікував інформацію про те, що РФ приділяє недостатньо уваги для розвитку “зелених” технологій, хоча Крим має серйозний потенціал для ВДЕ. Причиною такої ситуації, експерти називають санкції, через які іноземні технології не надходять на півострів.

«У Росії традиційно цьому напрямку приділяється недостатня увага. Є нафту, газ, вугілля – навіщо нам сонце і вітер? Але потенціал Криму дуже серйозний », – зазначає фахівець.

«У Криму могли б ризикувати і працювати ті ж китайці, на санкції дивляться крізь пальці. Проте, буму сонячної енергетики через підставні фірми і поставки китайського обладнання на півострові ми не спостерігаємо », – резюмує експерт.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів самоусунувся від розрахунків з виробниками поновлюваних джерел електроенергії (ВДЕ). Тому виробники електрики від вітру і сонця можуть звернутися до суду.

Раніше повідомлялося, що СБУ заблокувала незаконні поставки української компанії-виробника кераміки в анексувати Крим.

У Прес-службі Служби безпеки України відзначають, що товари доставляли на адресу підконтрольної українському виробнику дочірньої компанії в РФ. Після чого продукція виявлялася в Криму, через налагоджені канали перевезення. Потім її реалізовували.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ