Руслана Тарпана підозрюють у виведенні коштів в ОАЕ

Поділитися:

Руслан Тарпан, який нині перебуває у міжнародному розшуку, міг виводити привласнені з бюджету кошти в Об’єднані Арабські Емірати, де нині найімовірніше і переховується від НАБУ. Про це йдеться у депутатському запиті до голови держслужби фінмоніторингу, передає «‎Перший Діловий».

Раніше про це заявляли і правоохоронці Князівства Монако у своєму запиті до компетентних органів України щодо розслідування діяльності Тарпана та його екс-дружини Оксани Шишовської.

Також за їхніми даними, у 2015 році на один з рахунків бізнесмена-втікача надійшли два грошових перекази з його особистих українських рахунків на 3,2 млн євро. Частину з цих грошей бізнесмен-втікач згодом перевів на інший рахунок в Дубай, і з цих же коштів здійснив переказ на рахунок власної компанії на Маврикії.

Як відомо, Тарпана підозрюють у розкраданні понад 300 млн гривень бюджетних коштів, під час будівництва «Глибоководного випуску» стічних вод у море в Одесі. Метою проекту було припинення скидання неочищених стоків у Чорне море та випуск очищених стоків на безпечну відстань від берега. Однак його так і не реалізували. Загалом держава витратила на проект близько 600 млн грн, а збитків зазнала на понад 300 млн.

Напередодні стало відомо, що Національне антикорупційне бюро хоче присвоїти підозрюваному Руслану Тарпану «Червоне оповіщення» в базі Інтерполу — яке передбачає затримання підозрюваної особи.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу