Румунія почала продавати український газ

Поділитися:

Оператор газотранспортної системи Румунії SNTGN Transgaz з квітня почав продаж потужності на точці міждержавного сполучення з Україною Орловка / Ісакча-1 на аукціонній платформі RBP.

У зв’язку з цим “Оператор ГТС України” привітав у своєму повідомленні румунських колег, висловивши надію на підписання угод про взаємодію і на інших точках з’єднання між країнами.

“ОГТСУ постійно і системно працює з усіма своїми колегами для того, щоб на кожному кордоні з Україною подібні практики стали реальністю і сприяли подальшій інтеграції українського і сусідніх ринків. Ради, що до Польщі і Угорщини зараз приєдналися румунські колеги. Це ще один крок до полегшення використання Трансбалканського газового коридору. Сподіваємося, що наші словацькі колеги підтримають тенденцію впровадження аукціонів ще до кінця 2021 року “, – зазначила директор із взаємодії з держорганами і міжнародними організаціями Ольга Белькова.

Слід зазначити, що розподіл потужностей на аукціонах є прозорим механізмом продажу послуг з транспортування природного газу, відповідно до Третім енергопакету ЄС. З 1 жовтня 2020 року ОГТСУ, як і всі країни ЄС, здійснює розподіл потужності по всіх точках міждержавного сполучення виключно шляхом проведення аукціонів.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України вирішив зберегти тарифи на електроенергію на колишньому рівні в квітні місяці. Про це свідчить відповідна постанова з боку українського уряду.

Раніше повідомлялося, що ТОВ «Оператор ГТС України» хоче оптимізувати вітчизняну газотранспортну систему шляхом добудови додаткових ТЕС і переобладнанням окремих компресорних станцій в газові. Про це повідомляє глава відомства на своїй сторінці в Facebook.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу