Розпочала роботу Запорізька ВЕС

Поділитися:

Сьогодні відкрили першу чергу Запорізької вітряної електростанції. Як повідомляє пресслужба Запорізької обласної держадміністрації, запрацювали 27 вітряків. Будівництво повністю фінансує міжнародна компанія EuroCape New Energy. У планах – збудувати 167-м турбін.

Як зазначається, працювати над проєктом почали ще 10 років тому, відкриттю вітряної електростанції заважали бюрократичні процедури. Прискорило процес роботи над проєктом покращення ставлення державних органів до інвесторів в останні роки. Завдяки чому вдалося завершити оформлення всієї необхідної документації.

Повідомляється, що Запорізька ВЕС буде здатна забезпечити електроенергією близько 780 тисяч будинків. В ОДА заявляють, що після завершення будівництва ця ВЕС увійде у ТОП-5 найбільших у Європі.

Нагадаємо, що Нацкомісія з держрегулювання сфери енергетики та комунальних послуг констатувала, що упродовж 2020 року показник виробництва «зеленої» електроенергії збільшився удвічі. Так, згідно зі звітом НКРЕКП, торік було вироблено 10,219 млрд кВт-год, тоді як роком раніше – 5570 млрд кВт-год.

Також ми писали, що «Гарантований покупець» виставив на аукціон «зелену» електроенергію на поставку в серпні поточного року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу