«Роснефть» залишає Україну без палива

Поділитися:

Україні у травні загрожує нестача дизельного палива у зв’язку з зупинкою поставок із заводів “Роснефти” та плановим техобслуговуванням з 15 травня на Мозирському НПЗ (Білорусь), пише Reuters, посилаючись одразу на п’ять трейдерів-джерел.

Зазначається, що обсяг дефіциту дизпалива оцінюють у 150 тис. – 270 тис. тонн. З очікуваних 240 тис. тонн Мозирський НПЗ поставить лише близько 150 тис. тонн.

Щороку Україна споживає більше 7 млн ​​тонн дизпалива. Дві третини імпортує з РФ та Білорусі. Торік “Роснефть” поставила 1,75 млн ДТ.

В Антимонопольному комітеті застерегли операторів ринку нафтопродуктів від спроб створити штучний дефіцит і антиконкурентних дій, які можуть “негативно вплинути на ціни і наповненість ринку”.

Нагадаємо, раніше в «Укрзалізниці» повідомили, що у зв’язку з відмовою постачальників відвантажувати пальне за контрактами – запасу дизельного палива у компанії вистачить лише на 4 доби. Йдеться про два контракти щодо постачання 10-ти тисяч тонн дизельного палива.

Раніше повідомлялося, що росіяни зривають поставки палива. Поставок в Україну дизельного палива та скрапленого газу виробництва заводів “Роснефти” не буде, заявили експерти, посилаючись на учасників ринку.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ