Росія поставила умову для подачі газу до Молдови

Поділитися:

Росія готова знизити ціну на газ для Молдови, якщо та згорне євроінтеграцію, повідомляє телеканал «Перший Діловий».

Про таке повідомило видання Файненшл Таймс. Газпром, зокрема, воліє, щоб Кишинів вніс поправки в угоду про безмитну торгівлю з Брюсселем. А ще – не квапився із впровадженням у життя правил ЄС. Які потребують лібералізації газового ринку та посилення конкуренції.

Переговори щодо газопостачання Кремль використовує як інструмент тиску на Молдову, вважають аналітики. Адже відколи біля керма стала президент Майя Санду, Кишинів прагне дистанціюватися від Москви та взяти натомість курс на Європу. Донедавна саме Газпром був єдиним постачальником блакитного палива до Молдови. Та віднедавна країна стала купувати газ у західних колег.

Напередодні мільйон кубометрів Кишиневу продала польська компанія. А нині стало відомо – ще мільйон Молдові продасть нідерландська компанія.

Нагадаємо, що Європейську комісію просять терміново навести лад на регіональному енергоринку. З такою заявою до Єврокомісії звернулася група європейських промислових асоціацій, зокрема Eurofer, European Aluminium, Eurometaux та Euromines.

Раніше ми писали про критичну ситуацію із накопиченням вугілля на ТЕС. На складах знаходиться вдвічі менше вугілля, ніж слід було б, згідно з планом Міненерго.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу