Росія обмежила поставки гречки в Україну

Поділитися:

Україна не зможе імпортувати гречку з Росії, оскільки російський уряд вніс цей продукт до переліку важливих для внутрішнього ринку, тимчасово заборонивши її експорт. Це випливає з опублікованої на російському порталі правової інформації постанови.

Відповідно до неї, заборона буде чинною з 5 червня до 31 серпня поточного року.

За документом, винятком можуть стати поставки гречки у складі гуманітарної допомоги. Йдеться про поставки цього продукту для військових, котрі служать в інших країнах чи для космонавтів на Байконурі.

Відомо, що раніше з ініціативою про обмеження експорту гречки виступило Міністерство сільського господарства Російської Федерації. У відомстві інформували, що з листопада минулого року рівень експорту гречки з РФ підвищився через сформовану світову кон’юнктуру.

За даними української митної служби, з початку року Україною було імпортовано 9,77 тисяч тонн гречки на 5,1 мільйонів доларів, експортовано лише 0,4 тисячі тонн на 290 тисяч мільйонів доларів. Зокрема, з Росії – 5,8 тисяч тонн на 2,9 млн доларів.

Раніше повідомлялося, що Міністерство енергетики Російської Федерації підготувало проект рішення про заборону експорту бензину з РФ. Воно може бути винесено на розгляд уряду РФ, “якщо цього вимагатиме ситуація на ринку”.

Також ми писали, що станом на 30.04.2021 року Україна вже експортувала понад 37 млн ​​тонн зернових і зернобобових. Тим часом ці цифри на 22% менше показника, який країна мала на 30 квітня 2020 року. Рік тому на кінець квітня було продано закордонним компаніям трохи більш як 50 млн тонн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу