Росія атакує український ринок палива

Поділитися:

Незважаючи на санкції проти російських компаній, більше 30 відсотків ринку дизельного палива і більше 75 відсотків скрапленого газу на автозаправних станціях України імпортуються через підставні компанії з Російської Федерації.

За словами експертів, майже кожен другий українець поповнює бюджет РФ. Тобто, ми платимо гроші на заправках, які в свою чергу платять українському покупцеві, а він, у свою чергу, платити постачальнику. Далі кошти спрямовуються до бюджету Росії. При цьому аналітики припускають, що частина грошей може йти і на підтримку самопроголошених республік.

На російському паливі працює залізниця, фермери, промисловість і військова техніка. Компанії “Роснефть” і “Лукойл” захопили практично весь український ринок і за це отримують великі дивіденди від офіційної Москви. Експерти припускають, що зазначені фірми можуть проводити, так званий, демпінг. Тобто виробники з Росії продають автомобільний газ і дизель за ціною, яка нижча за ринкову. Тобто, конкурувати з ними, без допомоги влади, практично немає можливості.

Багато українських заводи вже відмовилися від виробництва власного палива, так як це невигідно. З шести нафтопереробних заводів, сьогодні працює тільки один.

Приблизно в місяць Україна віддає 150 мільйонів доларів.

Нагадаємо, що за 3-6 липня 2020 року деякі автозаправні станції підвищили розцінки на бензин і дизельне паливо. Зростання вартості склав близько 50 копійок.

Також ми повідомляли, що в Міністерстві енергетики України заявили про позитивні тенденції витіснення імпортного палива вітчизняними виробниками. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу