Російський центробанк припинив купівлю валюти

Поділитися:

Волатильність внутрішнього ринку Російської Федерації призвела до припинення скуповування Центробанком іноземної валюти. Про це свідчить заява регулятора на офіційному ресурсі.

Повідомляється, що Банк Росії тимчасово призупинив купівлю валюти на міжбанку з метою реалізації механізму бюджетного правила, датованого 24 січня 2022, 15-00 годин МСК. Головне і найактуальніше на сьогодні завдання, як зазначає російський регулятор, підвищити передбачуваність «дій фінансової влади та зниження волатильності фінансових ринків».

У той же час про дату відновлення покупок іноземної валюти банком поки що не йдеться. У заяві уточнюється, що відновлення залежатиме від фактичної ситуації на фінансових ринках.

До речі, станом на 24 січня 2022 року цінна долара в Росії перевищила 79 рублів. Такий різкий стрибок спостерігається вперше з листопада 2020 року. “Не відстає” і курс євро: 24 січня валюта коштувала 89 рублів за одиницю (вперше з липня 2021 року).

Експерти вважають, що така ситуація пов’язана виключно з геополітичною напругою, що триває на кордонах Росії та України. На цьому тлі Президент США Джо Байден заявив, що Сполучені Штати вважатимуть вторгненням Росії до України будь-яке перетинання російськими військовими перетин українського кордону.

Нагадаємо також, у РФ впали євробонди слідом за карбованцем.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу