Російський газопровід поставив у незручне становище Президента США

Поділитися:

Адміністрація президента Сполучених Штатів Джо Байдена потрапила у незручне становище через газопровід “Північний потік – 2”, повідомляє вашингтонське видання Politico, посилаючись на джерела в адміністрації США.

Зазначається, що Білий дім, з одного боку, прагне завадити добудові газопроводу, а з іншого – хоче покращити відносини з Німеччиною, яка підтримує завершення будівництва трубопроводу.

Як зазначає джерело, представники обох партій – і республіканці, і демократи – здійснюють політичний тиск на адміністрацію. Зокрема, сенатор-республіканець Тед Круз, який виступав за санкції для компаній, що є учасниками російського проекту, блокував кандидатури кількох призначенців Джо Байдена на низку постів, щоб посилити тиск на очільника Білого дому та спонукати до рішучих дій у плані санкцій.

Зокрема, йдеться про претендента Вільяма Бернса на посаду очільника Центрального розвідувального управління. Блокував кандидатуру і заступника керівника зовнішньополітичного відомства Ентоні Блінкена.

За інформацією Politico, на даному етапі, адміністрація США готує додаткові обмежувальні заходи щодо газопроводу. Джерела стверджують, що триває процес з виявлення конкретних осіб та компаній, причетних до спорудження трубопроводу.

Також видання пише, що законодавці від обох партій зазначають, що у разі завершення спорудження – російський об’єкт пролягатиме на території, яка підконтрольна НАТО, а це ставить під загрозу безпеку держав-членів альянсу. Окрім того, посилить залежність європейських країн від енергоносіїв РФ.

Раніше повідомлялося, Європейські депутати запропонували використовувати «Північний потік-2» проти РФ.

Також ми писали, що майже двадцять європейських компаній вийшли з проекту Північний потік-2 через загрозу санкцій США.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу