РНБО скасував приватизацію ряду обленерго

Поділитися:

Припинити приватизацію низки обленерго – планують урядовці. Зокрема, хочуть виключити з переліку об`єктів великої приватизації «Запоріжжяобленерго», «Харківобленерго», «Тернопільобленерго», «Хмельницькобленерго», та «Миколаївобленерго». Про це повідомляють журналісти «Первого Ділового» телеканалу.

Також Фонд держмайна має посприяти припиненню приватизації державних пакетів акцій «Черкасиобленерго», «Сумиобленерго» та «ДТЕК Одеські електромережі».

Таке рішення ухвалили за указом президента, який вводить у дію рішення РНБО. Тепер обленерго передадуть в управління Міністерства енергетики.

Нагадаємо, що в Міністерстві енергетики України підрахували, скільки вугілля бракує для опалювального сезону. Про це повідомляє перший заступник міністра енергетики України в рамках свого виступу на форумі «Спекотна осінь».

Він заявив, що зараз у міністерства є відразу два сценарії розвитку подій: базовий і кризовий. Перший передбачає, що в рамках опалювального сезону Україні не вистачає лише 1 млн тонн вугілля, коли як раніше дефіцит становив 2,2 млн тонн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу