РНБО розгляне питання масового банкрутства банків

Поділитися:

На засіданні Ради національної безпеки і оборони розглянуть питання банкрутства банків в Україні, а також появу додаткових коштів у олігархів внаслідок цього. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

Йдеться про виведення коштів з країни під час банківської кризи 2014-2017 років. За словами Данілова, відповідна перевірка буде проводитися за дорученням президента.

«‎У нас була ситуація, коли велика кількість банків залишили нам збитки, які ми покрили з вами з власної кишені. Звідки вони взялися? Хто їх зробив? Яким чином банки, які, я перепрошую, ледь дихали, отримали від Національного банку гроші? У нас є доручення від президента України — розібратися з цим питанням. Ми цим питанням зараз займаємося»‎, — заявив секретар РНБО.

Також він додав, що в Україні необхідно зруйнувати систему, яка породжує і підживлює корупцію та дозволяє захищати стан олігархів.

Нагадаємо, секретар РНБО заявив, що в Україна з’явилося щонайменше 2-3 олігархи в аграрній сфері, які накопичили статки завдяки забороні вільного продажу землі.

Також ми повідомляли, що глава ВРУ Дмитро Разумков направив відомий у політичних та суспільних колах законопроект стосовно олігархів в Україні до Венеційської комісії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу