Ринок платіжних послуг регулюватимуть за новими законами

Поділитися:

У Національному банку покладають великі надії на законопроект щодо платіжних послуг №4364. Документ невдовзі має розглянути український парламент.

Як пояснюють у НБУ, чинний закон щодо платіжних систем та переказу коштів в Україні був ухвалений 20 років тому і він морально застарів. Тоді як за ці роки ринок платіжних послуг в Україні та світі зазнав кардинальних змін.

Новий законопроект, зокрема, імплементує в Україні концепцію відкритого банкінгу. Різні надавачі платіжних послуг та технологічних платформ будуть об’єднані в єдину систему. Це дозволить використовувати безпечні та інноваційні онлайн-сервіси і полегшить управління коштами.

Окрім того, на ринок платіжних послуг вийдуть нові «гравці». Зокрема, небанківські надавачі платіжних послуг зможуть надавати послуги щодо переказу коштів без обов’язкової участі у платіжних системах. Це полегшить діяльність та відкриє нові можливості користувачам. Відтак, зросте конкуренція на ринку та якість пропонованих платіжних послуг.

Також буде посилено рівень захисту платіжних операцій та особистих даних клієнтів через вимогу посиленої автентифікації.

Раніше ми повідомляли, що Нацбанк запроваджує нові правила з кредитування. Затверджено оновлені правила розрахунку основних показників вартості споживчого кредиту небанківськими установами.

Також ми писали, що за статистикою більше 35% українців живуть із постійною нестачею грошей для нормального існування. Тоді як беруть кредити лише 20%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу