Ринок мікрозелені скоротився в 10 разів

Поділитися:

В Україні ринок мікрозелені впав майже в десятикратному розмірі. На таку динаміку значимо влинув карантин, повідомляє один з власників такого бізнесу Іван Воробйов для «AgroPortal.ua».

За словами фахівця, зараз багатьом підприємництва довелося призупинитися і якщо до введення карантину в середньому виходило реалізувати приблизно 50 оптових партій на одне підприємство, то наразі виробництво впало до 20 партій на добу.

Більш того, бували дні, коли на день і зовсім надходило трохи більше п’яти замовлень, що незрівнянно мало для розвитку цього бізнесу.

«Якщо раніше заробляли 20%. Це те, що залишалося після сплати зарплат і комуналок, то зараз маємо 0% -5% », – розповів він.

Також існує проблема і з боку споживачів, у яких більше немає стількох фінансових коштів для того, щоб регулярно користуватися послугами цієї сфери.

І якщо раніше, 60% замовлень припадало на сферу ресторанного бізнесу, то під час карантину він не працював, а з ослабленням обмежень, також зіткнеться з низкою фінансових труднощів.

Як повідомлялося раніше, Кабінет міністрів України відкликав ліцензію у вітчизняній компанії «Текстиль-Контакт», яка займалася виробництвом захисних костюмів для медичних працівників і іноземного експорту, на замовлення влади.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу