Ринок газу може обернутися картельною змовою

Поділитися:

Українські експерти не виключають можливості картельної змови на ринку газу. Незважаючи на те, що з 1 серпня в Україні запрацював новий ринок газу, формування ціни тарифу залишається нестабільним, що розв’яже операторам газу руки в контексті узгодження цін між один одним.

Як розповіли експерти, з новим ринком газу в країні буде можливість змінювати тариф щомісяця, що загрожує українцям новими корупційним схемами.

За словами керівника Асоціації професійних управлінців нерухомістю України, учасники ринку можуть змовитися між собою, в результаті чого в країні буде формуватися штучно завищена ціна на газ.

З боку держави українці залишаються повністю беззахисними, так як у нас Антимонопольний комітет ніяк цю діяльність не регулює.

“У нормальних ринках є антимонопольний комітет, який виставляє якісь обмеження, контролює, штрафує, не допускає перевищення розумних тарифів. А у нас споживач сьогодні ніяк не захищений і не організований, і всі  його намагаються обдурити“, – сказав фахівець.

Нагадаємо, що з 1 серпня в Україні запрацював новий ринок газу для населення. На думку екс-міністра ЖКГ Олексія Кучеренка, такі ринкові реформи приведуть до подальшого підвищення ціни на газ в районі 7-10 відсотків.

Головне питання у впровадженні нового ринку газу на полях України полягає в тому, що зараз для того, щоб продавати газ населенню, в країні повинна існувати правильна ринкова конкуренція, а також повинні бути в наявність ті фізичні особи, які змогли б надавати такого роду послуги для споживача.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу