«Ринок акцій іноземних компаній в Україні не надто ліквідний» — експерт

Поділитися:

19 червня Верховна Рада ухвалила законопроект №2284 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення залучення інвестицій та впровадження нових фінансових інструментів». У фінансових колах він отримав коротку назву — «законопроект про деривативи».

Фінансисти вважають, що в Україні з’явилися нові можливості для інвестицій. Вони стали доступними після ухвалення законопроекту № 2284, який називають «‎фінансовим безвізом»‎. Очікується, що закон дозволить запустити в Україні повноцінний ринок капіталу, який буде одним із маяків у рамках нової кредитної програми Міжнародного валютного фонду.

На сьогоднішній день ринок капіталу в Україні практично відсутній. Однак без такого ринку економіка не може розвиватися.

Подробиці теми розповів директор з розвитку бізнесу «Української біржі» Олексій Сухоруков в ефірі телеканалу «Перший Діловий».

«Справа в тому, що ринок існує в Україні вже 30 років, а ще один закон — він лише додає якихось подробиць, нових вимог, але він не створює ринок. Цей закон додається більше до сфери регулювання для комісії з цінних паперів. У цю сферу включені ринки товарів, плюс багато різних перейменувань у цьому законі. Моя оцінка, що в цьому законі корисного лише 5%, 90% — абсолютно марного», — пояснив експерт.

Директор з розвитку бізнесу «Української біржі» зазначив, що є два способи купити українські акції – на українському ринку, або закордонному. За словами експерта, на ринку є всі найбільш цікаві акції, які є на американських ринках, проте, всередині України ринок цих акцій не дуже активний, тому вигідніше їх купляти за кордоном.

«Всі українські акції може будь-який українець купити без проблем. Є два способи купити ці акції — це або купувати їх в Україні за гривні або купувати їх на іноземних ринках за відповідну валюту. Якщо ми говоримо про покупку за гривню, тут є обмеження списку. Це кілька десятків акцій, перелік яких постійно поповнюється. Там є всі найбільші цікаві акції, які є на американських ринках, але треба розуміти, що ринок цих акцій усередині України не дуже ліквідний, він не дуже активний. Тому поки, на жаль, вигідніше та простіше купити акції на закордонних ринках», — наголосив директор з розвитку бізнесу.

Нагадаємо, Євген Мураєв 20 жовтня в ефірі ток-шоу на одному з телеканалів заявив, що на телеканал «НАШ» чинить тиск Офіс президента. Він повідомив, що ОПУ хоче купити половину телеканалу, надсилаючи постійно людей.

Також ми писали про те, що найбільший у своїй історії зворотний викуп акцій запланувала компанія Майкрософт. Ціна питання — 60 мільярдів доларів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу