Ріелторів будуть виводити з «тіні»

Поділитися:

В Україні хочуть знищити тіньовий ринок ріелторів і вивести їх діяльність на прозорий ринок.

Відповідні норми прописані законі №3618 “Про ріелторську діяльність в Україні”, який зареєстрований у Верховній Раді.

У документі планують прописати статус ріелтора і правила його отримання. Для того, щоб стати брокером, потрібно: мати середню освіту, пройти професійну підготовку, здати іспит на кваліфікацію, і мати сертифікат про кваліфікацію ріелтора. Якщо людина не відповідає одному з пунктів, він не може працювати брокером.

У разі, якщо брокер буде працювати без документа про кваліфікацію, на нього накладуть штраф до 17 тисяч гривень, з конфіскацією грошей, які були отримані за послуги.

Якщо після цього, ріелтор все одно продовжує працювати, його чекає другий штраф – до 34 тисяч гривень, з тієї ж конфіскацією грошей.

Також в законі будуть прописані права клієнта ріелторських послуг. Таким чином, споживач може самостійно вибрати брокера, отримувати від нього необхідну інформацію про дотримання договору, вимагати розірвання угоди і відшкодування шкоди, а також запросити інформацію про ріелтори в Єдиній базі.

Відзначимо, що під час карантину значна кількість українців втратили роботу. Однак деякі сфери діяльності змогли поліпшити свої позиції на ринку праці і навіть підняти зарплати своїм працівникам, зокрема це стосується сектора нерухомості. На 10 березня середня зарплата становила 19 371 гривень. А вже на кінець весни менеджери з продажу і оренди нерухомості отримували в середньому 20 031 гривень

Як повідомлялося раніше, в Міністерстві фінансів України вказали на проблему відсутності повної бази об’єктів оподаткування в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу