РФ проти видобутку Україною вуглеводнів біля Криму

Поділитися:

У Росії збираються ретельно контролювати питання видобутку вуглеводнів в акваторії Чорного моря у Кримських берегів. Про це повідомляють російські парламентарії в Державній думі.

Зокрема, країна не збирається дозволяти Україні добувати ресурс на вище означених територіях.

Такими словами в РФ прокоментували слова виконавчого директора НАК “Нафтогаз України” Отто Ватерландера, який раніше анонсував відновлення Україною видобутку вуглеводнів.

У нас є амбіції перейти в Чорне море, ми впевнені, що там великі ресурси“, – заявили в Нафтогазі.

Більш того, можливі спроби країни добувати ресурс на “законних” територіях РФ будуть сприйматися останньої як акт агресії і в подальшому може призвести до непередбачених результатів.

При цьому джерело серед російських депутатів погодилося з тим, що в цьому контексті є безліч спірних моментів, які можуть впливати на зовнішньополітичні відносини країн.

Як повідомлялося раніше, росіяни заробили 5 млрд. доларів на окупації частини територій Сходу України: на території самопроголошених «ЛДНР» фіксується масовий вивіз вугілля.

З 2015 року на Донбасі кількість шахт по нелегальному видобутку вугілля стало масово збільшуватися. Також збільшилася смертність шахтарів: на поточний момент їх налічується 236 осіб.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу