Карантинні обмеження, що тривали в Україні більше року, не тільки стали причиною закриття низки дрібних компаній, а й спровокували дефіцит на ринку праці у ресторанній галузі, інформує телеканал «Перший Діловий».
Тож, нині ресторатори заявляють про нестачу працівників. Кажуть – через локдауни люди пішли працювати в інші сфери або виїхали до інших держав. За минулий рік кількість ресторанів, кав’ярень та інших закладів харчування зменшилась з 18 тисяч 600-т до 14 тисяч 700-т. Тож, ресторатори констатують – державних виплат на підтримку бізнесу виявилося занадто мало, а на черзі – вже можлива осіння хвиля загострення та впровадження більш жорстких карантинних обмежень.
Нагадаємо, що 2 червня Кабінет міністрів підписав постанову, якою спростив умови в’їзду в Україну. Відомо, що тепер українці та іноземці можуть перетнути кордон також на підставі негативного експрес-тесту на антиген, зробленого не більше ніж за 72 години до в’їзду, або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19.
Також ми писали, що Національний банк повідомляє, що на тлі пом’якшення карантину бізнес поліпшив в травні оцінки економічного стану власних підприємств, а також перспектив діяльності.