Регулятор зробив нові правила на ринку електроенергії

Поділитися:

НКРЕКП (Національна комісія, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг) ухвалила рішення встановити мінімальне обмеження на ціни. Зокрема, на ринку подачі електроенергії на послугу «на добу вперед» (РДН).

Обмеження встановлені на рівні 987,5 гривень за мегават-годину.

Крім цього, повідомляється, що за підсумками засідання 10 лютого 2022 року комісія прийняла рішення збільшити рівень нижнього обмеження цін для заявок на внутрішньодобовому ринку (ВДР) до 150% відповідних заявок РДН.

Водночас зазначається, що обмеження діятимуть поки що лише до 16 лютого 2022 року. Однак у разі потреби термін буде продовжено.

«Для виправлення ситуації потрібно робити додаткові дії та сподіваємось, що прийняті сьогодні рішення дозволять стабілізувати роботу ринку. Також дивитимемося за тривалістю дії кожного з цього заходу і, у разі потреби, його продовжуватимемо”, – додали у НКРЕКП.

Раніше ми писали, що український енергорегулятор запровадив низку обмежень на ринку електроенергії. Обмежувальні заходи спрямовані на подолання профіциту та стабілізації цін.

А пізніше стало відомо, що РНБО проаналізує, чи НКРЕКУ законно ввела обмеження на ринку електроенергії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу