Регулятор зможе витрачати гроші на суди без тендерів

Поділитися:

Верховна Рада ухвалила закон, який дозволить Нацбанку без тендерів здійснювати закупівлю юридичних послуг для представництва його інтересів у закордонних юрисдикційних органах.

Згідно з інформацією, 268 народних депутатів проголосували за відповідний законопроект «Про внесення зміни до статті 3 Закону України «Про публічні закупівлі» щодо закупівлі юридичних послуг Національним банком України».

Відтак, дія Закону України «Про публічні закупівлі» не буде поширюватися на юридичні послуги, закупівля яких здійснюється Національним банком України для представництва його інтересів в органах влади іноземних держав, а також ті, які пов’язані із захистом його прав та інтересів під час врегулювання спорів, розгляду в закордонних юрисдикційних органах справ, учасником яких є Національний банк України.

Зазначається, що за результатами такої закупівлі Нацбанк буде оприлюднювати в електронній системі договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівлі.

Очікується, що реалізація норм закону сприятиме належному представництву інтересів НБУ в закордонних юрисдикційних органах.

Раніше ми повідомляли, що Зеленський шукає кандидатуру на главу НБУ.

Також ми писали про те, що НБУ очікує зростання міжнародних резервів до кінця 2021 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу