Регулятор затвердить RAB-тарифи для обленерго

Поділитися:

На засіданні НКРЕКП (Нацкомісії з регулювання у сферах енергетики і компослуг) 9 грудня регулятор представить остаточні тарифи для обленерго з урахуванням стимулюючих цін (RAB- тарифи).

Про це у вівторок, 8 грудня, поінформували в НКРЕКП.

Пославшись на проект постанови регулятора від 9 грудня, в Нацкомісії повідомили, що стимулюючі тарифи для операторів систем розподілу на місцях знижені всього на кілька гривень в порівнянні з початковими.

Таким чином з 9 грудня обласні постачальники електроенергії отримають стимулюючі тарифи, за якими вони стягуватимуть плату за електрику з населення областей.

Нагадаємо, що стимулююче тарифоутворення для операторів систем розподілу на 8,4 – 10,6 відсотка вище нинішнього. Нацкомісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг схвалила RAB-тарифи на наступний рік для 19 енергокомпаній. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Також раніше ми написали про те, що НКРЕКП 26 серпня затвердила методику тарифоутворення, а простіше – RAB-регулювання або RAB-тарифи. Головна мета всього цього – залучення інвестицій.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ