Регулятор вніс зміни в експорт та імпорт струму

Поділитися:

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) внесла зміни у правила торгів на ринку електроенергії.

Зазначається, що нові правила передачі електроенергії ускладнять зловживання монополією під час імпорту електроенергії з Білорусії.

Відповідно до змін, «‎Укренерго»‎ зобов’язується виставляти потужність для експорту імпорту до або з РФ, Білорусі, Молдови на повторний аукціон у тому випадку, якщо компанія не виконує заявлений графік постачання більш як на 5%.

У разі, якщо компанія викупила міждержавний перетин і заявила, що в конкретну добу здійснюватиме експорт або імпорт певного обсягу електроенергії, але не виконує заявлений графік поставки більш ніж на 5%, то «‎Укренерго» позбавляє власника фізичних прав на передачу.

Нагадаємо, за підсумками 2021 року атомні станції України виробили 86,4 млрд кВт-год електроенергії, що на 13,1% більше, ніж у 2020 році.

Також ми писали про те, що а Рівненькій АЕС два водо-водяні енергетичні реактори потужністю 440 мегаватт отримуватимуть паливо від Вестінгхаус.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу