Регулятор відібрав ліцензію у найстарішої фондової біржі

Поділитися:

В Україні Нацкомісія з цінних паперів і фондового ринку анулювала ліцензію ПрАТ “Українська фондова біржа” щодо діяльності з організації торгівлі на фондовому ринку.

Вказано, що рішення пов’язане з невиконанням ліцензіатом упродовж року цього виду професійної діяльності на фондовому ринку, відповідно до наявних у Комісії адміністративних даних.

“Українська фондова біржа” вважається найстарішою фондовою біржею країни, створеною у жовтні 1991 року урядовою постановою. 6 лютого 1992 року відбулися перші торги на УФБ. Тоді на продаж виставили акції, зокрема, “Перкомбанку”, “Градобанку”, пропонувалися й акції самої біржі.

У 2020-му біржа отримала чистий прибуток у 160 тис. грн, а у 2019-му – чистий збиток у 250 тис. при виручці у понад 4 млн грн.

За даними Нацкомісії з цінних паперів і фондового ринку, основні акціонери біржі: ТОВ “Джесван” з часткою 34,45% та ТОВ “Український контракт”, якому належить 53,85%. За інформацією з держреєстру, бенефіціар – голова правління Валентин Оскольський.

Раніше повідомлялося, що за даними Національного банку, держрегулятор відкликав (анулював) ліцензії на здійснення господарської діяльності з надання фінансових послуг (крім професійної діяльності на ринку цінних паперів) у восьми фінансових установ на підставі поданих ними заяв.

Також ми писали, що ТОВ «Паріматч» сплатило за ліцензію на організацію та проведення букмекерської діяльності 108 млн гривень. Про це повідомили в прес-службі Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу