Регулятор позапланово перевірить «Черніговгаззбут»

Поділитися:

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) вирішила позапланово перевірити «Черніговгаззбут» через підозру в завищених цінах на газ. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Вказується, що приводом для перевірки стало звернення з боку Батуринської міської ради, який звинуватив підприємство в нечесному завищенні цін для споживачів.

Як прокоментував ситуацію заступник голови міської ради, через занадто високу ціну без належного опалення можуть залишитися місцеві навчальні заклади та дитячі садки.

Він заявив, що компанія підняла ціни на газ майже на третину.

Зокрема, якщо за умовами тендеру вартість газу з боку «Черніговгаззбут» перебувала на рівні в 4 гривні 91 копійку, то з лютого споживачі газу платять по 7,17 гривні.

Нагадаємо, що з 1 квітня в Україні набуває чинності нова фіксована ціна на газ для населення. Йдеться про річний тариф з боку українських газопостачальних компаній.

Як свідчить відповідна постанова з боку Кабінету міністрів України, 31 березня офіційно виходить термін раніше прийнятої фіксовану вартість газу.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ