Регулятор підвищив тарифи для обленерго

Поділитися:

Нацкомісія з державного регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг оприлюднила тарифи на розподіл електроенергії та на послуги постачальників універсальних послуг на наступний рік.

Так, зростання тарифу на розподіл, з урахуванням RAB-стимулювання, для споживачів першого класу напруги у середньому становило 21%, для другого класу – 11,5%. 

Збільшення тарифів на розподіл електрики для «Оператора системи розподілу», розраховані за моделлю «Витрати плюс» для споживачів першого класу напруги становило у середньому 12,4%, для другого – 5,18%. 

Найсуттєвіше збільшився тариф на послуги «постачальника універсальних послуг» (ПУП) для «Херсонської обласної ЕК» – на 25%, «Хмельницькенергозбуту» – на 22%. Тоді як впав тариф для «Дніпровських енергетичних послуг» – 12,3%.

Нагадаємо, що Національна комісія з державного регулювання у сферах енергетики та комунпослуг має намір встановити клієнтам «постачальника останньої надії» базові тарифи.

Раніше ми повідомляли, що НКРЕКП ввела нові правила на ринку електроенергії. Рішення НКРЕКП, яке покликане унеможливити появу на ринку монополістів, має набути чинності з 1 грудня 2021 року. Про це повідомляє пресслужба Нацкомісії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу