Регулятор перевірить «Львівгаз» через скарги

Поділитися:

Нацкомісія з держрегулювання у сферах енергетики та комунпослуг відправить на АТ «Львівгаз» фахівців для здійснення позапланової перевірки. Таке рішення було ухвалене регулятором напередодні, 24 листопада.

Як відомо, Нацкомісія ухвалила рішення про позапланові виїзні перевірки стосовно 26 компаній-операторів газорозподільних мереж. На такий крок регулятора наштовхнула велика кількість скарг від споживачів на відповідні компанії. Скарги стосувалися також неврахування кількості споживання «блакитного палива», відсутності корегування показників.

Зокрема, на західній Україні планують позапланово перевірити на дотримання ліцензійних умов, окрім «Львівгазу», також «Волиньгаз», «Івано-Франківськгаз», «Рівнегаз», «Чернівцігаз».

Раніше ми повідомляли, що нинішня собівартість газу в 3 гривні за фактом має бути вищою у кілька разів. Для збереження видобутку обсягів палива в Україні необхідно витрачати сотні мільйонів гривень, оскільки постійно потрібне буріння нових свердловин.

Нагадаємо, що Німеччина оцінила ризики дефіциту газу. Там більшість експертів запевняють, що країні не варто боятися нестачі природного газу під час опалювального сезону 2021-2022 років.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу