Регулятор оштрафував «Харківобленерго»

Поділитися:

Штраф на 170 тисяч гривень отримало АТ “Харківобленерго” від Національної комісії, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП). Відомо, що сума штрафу спочатку була в 10 разів більше – 1,7 млн ​​грн, але з урахуванням позитивної динаміки в поліпшенні ліцензійної діяльності компанії як оператора системи розподілу електроенергії (ОСР) була зменшена.

“Я пропоную зменшити штрафну санкцію до 170 тис. грн, з огляду на позитивну динаміку даного ліцензіата”, – заявила в ході засідання член НКРЕКП Ольга Бабій.

Так, за останні три роки компанія поліпшила виконання інвестиційних програм, попри недостатній рівень платіжної дисципліни з боку споживачів, а також поліпшила динаміку по приєднанню нових абонентів, шляхом чого досягла зменшення кількості скарг з їхнього боку.

Слід зазначити, що в ході перевірки “Харківобленерго” за результатами діяльності за 2020 рік НКРЕКП встановила наявність заборгованості компанії на кінець року перед ПАТ “НЕК” Укренерго “в розмірі 484 млн грн, а також порушення в сфері якості послуг, що надаються і надання відповідних компенсацій споживачам.

При цьому НКРЕКП зафіксувала порушення компанії в частині оприлюднення на власному веб-сайті річного звіту про виконання програми відповідності та порушення виконання інвестиційної програми.

Нагадаємо, що компанія «Харківобленерго» буде змушена заплатити величезний штраф за те, що вона завищила побутовим споживачам плату за електроенергію.

Раніше повідомлялося, що звільнення чотирьох членів Нацкомісії з державного регулювання в сферах енергетики і комунальних послуг, термін повноважень яких закінчився, оскаржили. Апеляційну скаргу на рішення Окружного адміністративного суду Києва подав уряд. Про це йдеться на урядовому сайті «Судова влада України».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу