Рада збільшила суму, яка не підлягатиме фінмоніторингу

Поділитися:

Верховна Рада ухвалила закон, що передбачає збільшення суми переказів, які проводяться без банківського фінмоніторингу, до 5 тисяч гривень.

Згідно з інформацією, 315 народних депутатів підтримали ухвалення законопроекту «Про внесення змін до статті 14 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення».

Зазначається, що завдяки цьому законопроекту стануть більш зручними умови для відправників відповідних готівкових переказів та банківських і фінансових установ, що їх технологічно забезпечують.

Раніше в НБУ розповіли про грошові перекази заробітчан. Так, за підрахунками НБУ сума склала 6,21 млрд доларів, і це майже на 16% більше, ніж за такий же період у 2020 році. Такі дані оприлюднила пресслужба нацрегулятора.

Також ми писали про те, що кількість переказів гастарбайтерів з України, які вважають за краще виїжджати до Польщі, Великої Британії, Німеччини та інших країн, стає дедалі більше.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу