Рада затвердила закон про податкову амністію

Поділитися:

Верховна Рада в ході сьогоднішнього засідання прийняла закон про добровільне одноразове декларування активів фізичних осіб.

За ухвалення в другому читанні законопроекту №5153 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом введення добровільного декларування фізичними особами належних їм активів і сплати одноразової збору в бюджет» проголосували 243 народних депутата при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, проект закону передбачає проведення з 1 липня 2021 року до 1 липня 2022 року одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, з яких не були сплачені податки і збори відповідно до вимог законодавства.

Відзначається, що суб’єктом декларування в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації не буде вказуватися інформація про джерела походження задекларованих активів. В  декларації можуть бути відображені такі активи фізособи, як валютні цінності (крім коштів у готівковій формі), цінні папери, рухоме і нерухоме майно, в тому числі об’єкти незавершеного будівництва, частки (паї) у майні юридичних осіб, що знаходяться як в Україні , так і за кордоном.

Збір з одноразового добровільного декларування буде визначатися за такими ставками: 5% по валютних цінностях, розміщених на рахунках в банках в Україні, а також інших активів, зареєстрованих в Україні; 9% по валютних цінностях, розміщених на рахунках у фінустановах за кордоном, а також інших активах, які перебувають за кордоном; 2,5% за номінальною вартістю державних облігацій України з терміном обігу більше 365 днів без права дострокового погашення, придбаних декларантом в період з 1 січня 2021 року до 20 червня 2022 року до подачі одноразової добровільної декларації

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу