Рада запускає ринок землі, поправки ухвалені

Поділитися:

Український парламент розглянув усі поправки до одного із земельних законопроектів, що дозволяє розблокувати можливість продажу сільськогосподарських земель. Йдеться про проєкт закону, який вносить зміни до Земельного кодексу і інших законодавчих актів у питанні вдосконалення системи управління дерегуляції у сфері земельних відносин №2194, який народні обранці проголосували у другому читанні.

Поправки, внесені до повторного другого читання, депутати розглядали майже два місяці. Їх налічувалося аж понад три тисячі.

Профільний Комітет Ради рекомендував врахувати 748 пропозицій нардепів, відхилити – 2 тисячі 380.

Вказано, що мета законопроекту – реформувати систему управління у сфері земельних відносин та спростити доступ до земельних ресурсів як населення, так і бізнесу. Серед іншого передбачається передача землі держвласності поза населеними пунктами (окрім земель, що необхідні для виконання функцій держави) до комунальної власності сільських та селищних, а також міських рад.

Також документ пропонує надання місцевій владі повноваження в зміні цільового призначення земділянок приватної власності та в затвердженні планів детальних планувань територій поза населеними пунктами.

Проєктом закону пропонувалося й скасуваня узгодження з урядом продажу іноземним юридичним особам земельних ділянок несільськогосподарського призначення державної і комунальної власності. І виключення із Земельного кодексу норми, що обмежує можливість іноземців і іноземних юридичних осіб права на придбання вільних від забудов земельних ділянок несільськогосподарського призначення поза населеними пунктами.

Раніше повідомлялося, що стали відомі подробиці законопроекту про протидію рейдерству. Комітет Верховної Ради з питань правової політики підтримав рішення про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення механізму протидії рейдерству.

Також ми писали, що у Раду внесуть законопроект про допомогу бізнесу.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ