Рада визначилась з датою індексації пенсій

Поділитися:

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Верховної Ради погодив до другого читання законопроект, що регулює дату індексації пенсій.

Також депутати внесли правки в порівняльну табличку, яка стосується дати набуття чинності через те, що Верховна Рада його досі не розглянула.

Проектом акта пропонується: визначити дату щорічної індексації пенсій – 1 березня; здійснювати щорічну індексацію пенсій військовослужбовцям, державним службовцям та іншим категоріям пенсіонерів на загальних умовах.

А також призначати достроково пенсії:

– за віком за півтора роки до досягнення пенсійного віку особам, трудовий договір з якими розірвано у зв’язку зі змінами в організації виробництва та за інших умов;

– матерям (батькам) дітей, хворих на тяжке, рідкісне захворювання, яким не встановлено інвалідність;

– жінкам, які народили п’ятьох або більше дітей та виховали їх до шестирічного віку, матері осіб з інвалідністю з дитинства, – після досягнення віку 50 років та за наявності не менше ніж 15 років страхового стажу. При цьому особами з інвалідністю з дитинства вважаються також діти з інвалідністю віком до 18 років.

Нагадаємо, у Міністерстві соціальної політики повідомили, що уряд збільшив розміри доходної та видаткової частин ПФУ на 18,5 мільярдів гривень.

Також ми повідомляли про ймовірне обмеження віку для пенсійного накопичення.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу