Рада спростила оподаткування IT-компаній віртуальної ВЕЗ

Поділитися:

Крок до запуску податкової системи «Дія.City» зробили народні депутати, інформує телеканал “Перший Діловий“.

Ухвалили у першому читанні законопроект, який передбачає запровадження спеціальних ставок податків для компаній-резидентів віртуальної вільної економічної зони.

Так, пропонують запровадити спеціальні ставки для працівників IT-компаній: податок на дохід фізичних осіб – 5%; єдиний соціальний внесок – 22% від мінімальної заробітної плати; військовий збір – 1,5%.

Також у законопроекті пропонується компаніям-резидентам обирати, який корпоративний податок платити: податок на прибуток – 18% або податок на виведений капітал за ставкою 9%.

У квітні депутати також у першому читанні ухвалили законопроєкт, який запроваджує спеціальний правовий режим для «Дії.City».

Нагадаємо, що Міністерство цифрової трансформації обіцяє мільйон гривень за злам копії електронного застосунку «Дія». Очільник відомства Михайло Федоров розповів, що в червні поточного року в Україні стартує так званий багбаунті – пошук вразливих місць у цифровому додатку. Він триватиме упродовж півроку. Це час, коли будь-який хакер може спробувати свої сили у визначенні вразливих місць у програмі чи прогалин у системі захисту.

Також ми писали, що Мінцифри 21 квітня запустить програму кіберзахисту, покликану захистити малий і середній бізнес.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ