Рада пропонує повертати українцям частина податків

Поділитися:

Депутати Верховної Ради мають намір провести чергову велику податкову реформу. Так, субсидії і соціальна допомога буде скорочена, але частина сплачених податків обіцяють повернути.

Так, глава комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова запропонувала змінити систему оподаткування таким чином, щоб обкладати податком на доходи фізичних осіб (ПДФО) й персональну кожного працюючого українця, а відразу цілу сім’ю, або домогосподарство. Вона зазначила, що така система діє в багатьох країнах, і вельми успішно.

Відомо, що в розробленому законопроекті, сплата ПДФО збережеться, але держава за підсумками року буде повертати частину податків тим домогосподарствам, доходи яких (з розрахунку на кожного члена сім’ї) не дотягують до прожиткового мінімуму.

“Завдання якраз в тому, щоб створити систему оподаткування домогосподарств і повернути їм ПДФО, який платить годувальник. Тим самим годувальник зможе забезпечити собівартість проживання людей в домогосподарстві”, – пояснила Третьякова.

Чиновники вважають, що за рахунок повернення частини податку українці отримуватимуть на руки більше грошей, можна буде скоротити виплати субсидій і різного роду соціальної допомоги. Це буде стимулювати українців не ховати доходи, оскільки вони будуть знати, що їм буде повернута частина сплаченого ПДФО. І ця реформа не буде дорого коштувати державному бюджету.

Нагадаємо, що через законопроект про «податкової амністії», розробленого народними депутатами разом з головою парламентського фінансового комітету Данилом Гетьманцевим, українцям доведеться двічі заплатити податки з зароблених грошей, повідомляють експерти.

Раніше повідомлялося, що посилити адресність надання житлових субсидій для забезпечення державної соціальної підтримки населенню вирішили в українському уряді. Так, 14 квітня відповідну постанову було прийнято Кабінетом міністрів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу