Рада поповнить Коронавірусний фонд на 9 млрд гривень

Поділитися:

Новий законопроект був наданий бюджетним комітетом на розгляд Верховної Ради. Так, згідно з проектом закону, пропонується виділити майже 9 мільярдів гривень на потреби Коронавірусного фонду. Крім цього, автори законопроекту збираються виплатити борги шахтарям на суму понад мільярд гривень. Також в проекті закону вказані витрати на оплату тестів і кисню для Міністерства охорони здоров’я.

“Бюджетний комітет завершив роботу над законопроектом № 4119. Схвалення цього важливого документа поповнить Фонд COVID-19 на 8,9 млрд грн, а також дозволить направити 1,4 млрд грн на виплату зарплати гірникам до кінця року і погашення заборгованості, що виникла ще з вересня “, – сказано в повідомленні комітету.

Крім цього, ще понад 200 мільйонів перейде в області для придбання лабораторного обладнання для тестування в медичних установах, ще 46 мільйонів гривень – на витратні матеріали для тестування донорів крові.

Нагадаємо, що колишній радник глави Офісу президента Андрія Єрмака Ігор Уманський висунув важкі звинувачення президенту Володимиру Зеленському та Кабміну в зникненні коштів з Фонду боротьби з коронавірусом.

Раніше повідомлялося, що 111 млрд гривень – стільки за підсумками десяти місяців 2020 року становить дефіцит держбюждету. При цьому, за оцінками експертів і аналітиків, найбільше тягне вниз казну загальний фонд. Його дефіцит становить майже 120 млрд грн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу