Рада може поділити земельні податки

Поділитися:

Парламент хоче поділити земельні податки, пропонуючи не вважати складовою частиною плати за землю – орендну плату за ділянки комунальної і державної власності. На початку листопада у Верховну Раду внесли відповідний проєкт закону №6291 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей справляння земельного податку та орендної плати за земельні ділянки, які перебувають постійному користуванні».

Авторами документу виступили, зокрема, голова парламентського комітету з аграрної і земельної політики Микола Сольський, народні депутати Олександр Гайду, Максим Гузенко, Артем Чорноморов зі «Слуги народу», Іван Чайківський із депутатської групи «За майбутнє».

Вони пояснюють, що передані в оренду земельні ділянки державних і комунальних підприємств, установ, організацій, які використовують для вирощування сільськогосподарських культур збільшать доходи місцевих бюджетів, тому що їх орендарі будуть змушені платити чи то єдиний податок, чи інші податки загальної системи оподаткування.

Також ухвалення документу підвищить доходи місцевих бюджетів, сприяючи виведенню з тіні використання таких земель.

Нагадаємо, підприємства аграрного сектору активно займаються розвитком сегменту ринку вказаної галузі в Україні. З інформаційно-аналітичного бюлетеня стало відомо, що наразі аграрії вже отримали 60 мільйонів кредитів, заклавши 584 гектари землі для сільського призначення.

Раніше ми писали, яку суму держава виділила для підтримки аграрного бізнесу в Україні. Закладена сума – 4,5 мільярда гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу