Путін звинуватив ЄС в рекордних цінах на газ

Поділитися:

Президент Росії Володимир Путін заявив, що ціна на газ в Європі б’є рекорди через «різкі необдумані дії» та помилки влади Європейського союзу. Виступ Путіна опублікувала прес-служба Кремля. Він додав, що після коронакризи світова економіка відновлюється, тому попит на енергоносії збільшується і ціни ростуть.

«Глобальний енергетичний ринок не терпить суєти і торохкань, інвестиційні плани тут носять довгостроковий характер. Тому різкі необдумані дії можуть привести і, судячи з сьогоднішньої ситуації на ринку, вже призводять до серйозних дисбалансів — таким, які ми зараз спостерігаємо на європейському енергетичному ринку, де в цьому році одночасно склалося кілька несприятливих чинників», — сказав Путін.

Крім того, призупинення дострокових контрактів на поставку газу та перехід на біржову торгівлю паливом він назвав помилковим рішенням з боку Єврокомісії.

«Сьогодні стало абсолютно очевидним, що ця політика є помилковою, оскільки не враховує специфіки газового ринку через великої кількості факторів невизначеності. У споживачів, наприклад, у виробників добрив, пропадають взагалі цінові орієнтири. Все це призводить до збоїв і дисбалансу. В Відтак зараз ціна на газ побила всі історичні рекорди: сьогодні вона вже прагне до $ 2 тис. за 1 тис. м³ — це в 10 разів більше середньої ціни минулого року», — зазначив Путін.

Нагадаємо, раніше експерт з енергетики заявив, що Путін очікує конкуренції за прокачування російського газу в Європу.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ