Прожитковий мінімум збільшать

Поділитися:

На підставі споживчого кошика, щомісяця в Міністерстві соцполітики розраховують розмір прожиткового мінімуму.

“Взагалі, прожитковий мінімум, затверджений у бюджеті на 2020 рік, вдвічі менше, ніж фактичний його розмір. Зокрема, фактичний прожитковий мінімум в середньому на одну працездатну дорослої людини в цінах травня 2020 становить 4474 грн, тоді як затверджений у держбюджеті – 2027 грн (45,3% від фактичної величини), “- заявляють у відомстві.

Фахівці Мінсоцполітики планують до 2021 року збільшувати прожитковий мінімум випереджаючими темпами, ніж його розмір в бюджеті.

“Особливо важливим для нас є підвищення прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. В цьому році ми наблизили пенсії для осіб старше 80 років до фактичного прожиткового мінімуму, і нам потрібно це робити також для 75+, 70+, 65+ літніх пенсіонерів”, – підкреслили в Міністерстві.

Нагадаємо, що в Міністерстві соціальної політики вважають, що в Україні середня зарплата повинна бути 12 тисяч гривень, а пенсія має становити 40 відсотків від вказаної суми. При цьому на даний момент рівень окладів прийшов більш менш до нормального показника.

У відомстві уточнили, що маючи хороший дохід, людина може дозволити собі багато чого, сюди входять і продукти харчування, і відпочинок і побутові товари.

Раніше повідомлялося, що у Верховній Раді України хочуть заснувати прив’язку рівня прожиткового мінімуму до рівня середньої заробітної плати українців. Про це йдеться в положеннях документа №3515.

Відзначимо, що зазначений закон прокоментували в Комітеті українського парламенту з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ