Прожитковий мінімум прив’яжуть до середньої зарплати

Поділитися:

В Україні хочуть прив’язати єдиний прожитковий мінімум у процентному співідношенні до середньої заробітної плати в країні. Відповідний законопроект №3515 вже пройшов перше читання у Верховній раді.

Згідно із цим проєктом закону, змінюється саме визначення прожиткового мінімуму. Вважатиметься, що це – прийнятний рівень витрат, що дає змогу підтримувати достатній рівень життя українця, властивий суспільству. Розмір прожиткового мінімуму визначатиметься у розрахунку на одну особу.

Процентне співвідношення встановлюватимуть до середньомісячної зарплатні за рік, який передує року формування держкошторису на наступний рік, зважаючи на прогнозний рівень інфляції поточного року. Пропонується встановити таке процентне співвідношення: 40 відсотків у 2021 році зі щорічним зростанням на один відсоток до 2032 року.

Окрім того, у разі, якщо фактичний розмір прожиткового мінімуму упродовж трьох місяців перевищуватиме на 10% обсяг затвердженого прожиткового мінімуму, уряд муситиме підвищити розмір прожиткового мінімуму.

Нагадаємо, Міністерство цифрової трансформації має намір внести вартість послуг інтернету і мобільного зв’язку в прожитковий мінімум як базову потребу людини.

Раніше ми повідомляли, що Міністерство соціальної політики пропонувало збільшити прожитковий мінімум у 2022 році щонайменше на 14%, до 2023 року – на 15%, а до 2024 – на 25%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу