Промінвестбанк Тігіпка заявляє про борги компанії Григоришина

Поділитися:

21 грудня 2020 року в Господарський суд Києва надійшла заява з боку “Промінвестбанку”, який вимагає від ТОВ “Енерджі Сервіс” грошового відшкодування на 1,51 млрд гривень. Відзначимо, що раніше суд офіційно визнав банкрутство підприємства, яке негласно пов’язують з мільярдером Костянтином Григоришиним.

Відзначимо, що за рішенням суду, “Енерджі Сервіс” став банкрутом від 11 листопада 2020 року. Про це йдеться в постанові №910/15533/20.

Нещодавно, від 21 грудня минулого року, банк українського бізнесмена Сергія Тігіпка – “Промінвестбанк”, офіційно заявив про борги компанії Григоришина на суму в 1,51 млрд доларів.

Цікаво відзначити, що в державному реєстрі України засновником компанії вважається Дмитро Призюк, а також дві кіпрські компанії – “Месда Трейдинг Лімітед” і “Ріст Ентерпрайзес Лімітед”.

Нагадаємо, що Національна комісія з регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) на засіданні в середу, 6 січня, схвалила проект постанови про обов’язкове надання інформації про двосторонні договори на енергоринку з боку тих суб’єктів, які входять до складу вертикально інтегрованих компаній або є афілійованими між собою.

Цікаво, що сам глава НКРЕКП Валерій Тарасюк зізнався, що не бачить необхідності в такому постанові відомства. Однак він підкорився волі більшості членів Комісії, але запропонував обговорити постанову.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу