«Приватизація – це можливість для інвестицій» – глава «Укроборонпрому»

Поділитися:

Обсяги виробництва ГК «Укроборонпром» за січень – квітень 2021 року зросли на 21%.

«Ми за 4 місяці отримали зростання на підприємствах «Укроборонпрому» на 21%. В 2,5 раза більше підписано зовнішньоекономічних контрактів, ніж за аналогічний період минулого року», – сказав Юрій Гусєв, керівник «Укроборонпрому».

За його словами, сума укладених спецекспортерами контрактів за 4 місяці 2021 року становить 280 млн доларів.

Директор «Укроборонпрому» висловив надію, що Верховна Рада в найближчі тижні розгляне в другому читанні законопроект № 3822 «Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності», яка стане фундаментом для стрімкого розвитку державного оборонного комплексу і створить умови для кооперації зі стратегічними партнерами.

Чистий прибуток державного концерну «Укроборонпром» за 2020 рік зріс на 108,36% в порівнянні з 2019 роком і становить 2,5 млрд грн (1,2 млрд грн в 2019 році).

Подробиці теми гендиректор «Укроборонпрому» Юрій Гусєв також розповів в ефірі телеканалу «Перший Діловий».

«Цю реформу доручив мені реалізовувати президент України Володимир Зеленський перед моїм безпосереднім призначенням. Зараз вже відбулося успішне перше читання законопроекту №3822, який був створений для того, щоб стати фундаментом цієї реформи. Ми почали підготовку до корпоратизації ще в грудні місяці, відповідно до мого указу. Частину підприємств, за рішенням Кабінету міністрів, ми також передали до Фонду державного майна України. І нині ми працює над створенням необхідних корпоративних стратегій, для того, щоб після прийняття законопроекту №3822, а ми чекаємо його прийняття вже в перебігу найближчих тижнів, реформа успішно відбулася. Президент нам доручив цю роботу до кінця поточного року. Зараз ми працюємо над тим, щоб вчасно виконати всі завдання», – сказав чиновник.

Також він прокоментував питання приватизації частини підприємств.

«Зараз, за ​​рішенням Кабміну, на приватизацію передали 15 підприємств. Ще 4 підприємства нині перебувають в процесі передачі. Пару тижнів тому ми провели робочу зустріч з Фондом державного майна з цього приводу. Я хочу в черговий раз підкреслити, що всі ці підприємства не мають абсолютно ніяких відношення до оборонно-промислового комплексу. Ці підприємства вже протягом багатьох років не виробляють оборонну продукцію, а частина з них навіть втратила в цілому можливість це робити. Тобто їх приватизація – це можливість залучити інвестиції для розвитку українських регіонів і їх промисловості. Саме тому уряд прийняв таке рішення з приводу їх приватизації. Ми нині робимо глибокий аналіз щодо того, які саме підприємства повинні створити фундамент нового і сучасного оборонно-промислового комплексу для нашої держави в майбутньому. Зараз приватизація відносно частини підприємств вже оголошена. Наприклад, якщо взяти завод «Судмаш». Його приватизація дасть шанс Херсонській області на подальший розвиток своєї промисловості», – резюмував глава компанії.

Раніше в «Укроборонпромі» назвали терміни закінчення реформи підприємства: імовірно, всі процеси повинні завершитися до кінця поточного року. Про це повідомляє глава компанії.

У своєму повідомленні чиновник послався на законопроект №3822, який грає ключову роль в реформі підприємства.

Він вказав, що на останніх засіданнях профільного комітету закон остаточно доопрацювали та виписали спеціальні процедури, які потрібні для успішної реформи «Укроборонпрому».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу