«Приватбанк» програв суд з Нікопольським заводом феросплавів

Поділитися:

Відповідно до прес-релізу “ПриватБанку”, фінустанова подає касацію на рішення апеляційного суду у справі про визнання припиненими зобов’язання акціонерного товариства “Нікопольський завод феросплавів” по одному з кредитних договорів.

“ПриватБанк подає касацію на рішення Північного апеляційного господарського суду, який 14 квітня відхилив апеляційну скаргу АТ КБ” ПриватБанк “та залишив в силі рішення Господарського суду. Києва у справі № 910/14224/20, яким визнано припиненими зобов’язання акціонерного товариства “Нікопольський завод феросплавів” по одному з кредитних договорів “, – йдеться в повідомленні.

Відомо, що на рішення у такій справі посилалися відповідачі в канцлерському суді штату Делавер при розгляді позову “ПриватБанку” та його колишніх власників Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова про відшкодування шкоди в сотні мільйонів доларів, заподіяної “ПриватБанку” в 2016 році.

Крім того, в “ПриватБанку” вважають, що розгляд такої справи по суті відбувалося з нетиповою швидкістю. Так, підготовче провадження у справі було закрито 20 січня 2021 року, а розгляд справи по суті було призначено на п’ятницю 22 січня 2021 і завершено в той же день.

Слід зазначити, що прийняте у такій справі рішення обґрунтоване висновками, які не пов’язані з предметом спору в українському процесі (зокрема щодо цільового використання кредитів та джерел коштів для їх повернення). Відповідачі у справах Канцлерського Суду вже намагалися використовувати такі висновки в американському процесі.

Нагадаємо, що Верховний суд може «розморозити» справу про націоналізацію «ПриватБанку»: нещодавно суд відкрив касаційне провадження відповідно до скарги банківської установи.

Раніше повідомлялося, що справа, в рамках якого Суркіси хочуть стягнути понад 350 млн доларів (10 млрд грн) з ПриватБанку передали на розгляд Великої палати Верховного Суду, повідомляє прес-служба Верховного Суду.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу