«Приватбанк» продають за 3 млрд доларів

Поділитися:

В Україні мають намір продати «Приватбанк», який нині належить державі. Його вартість оцінили у 80 млрд грн — близько $3 млрд.

На думку глави правління «Юнекс Банку», зараз питання ціни не таке важливе, як те, хто захоче купити банк. Із позитивних сторін «Приватбанку» він відзначив прибуток, який за перше півріччя 2021 року склав 11,6 млрд грн та те, що це друга за величиною мережа відділень у країні і понад 11 тис. терміналів самообслуговування.

Водночас він зазначив, що жоден інвестор у світі не стане купувати актив, який є об’єктом судових суперечок між акціонерами, особливо якщо заперечується сам факт власності.

«Я не став би купувати ПриватБанк доти, поки у будь-якому суді в будь-якій точці світу є хоча б одна незакрита суперечка з екс-власниками фінустанови», — відзначив банкір.

Експерт вважає, що неважливо, яка частина банку буде продаватись «хороша» чи «погана», оскільки Україні не вдастся знайти покупця до того часу, поки не буде поставлена остаточна крапка у суперечці між старими і новими власниками. Крім того, він зазначив, що $2−3 млрд, які Україна хоче отримати від продажу є досить великою сумою навіть для найбільших компаній та інвестфондів.

Нагадаємо, 350 мільйонів доларів намагаються відсудити у «Приватбанку» пов’язані із братами Суркісами компанії. Нині справу розглядатиме Верховний Суд.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу