Прийнято закон про енергоефективність

Поділитися:

Верховна Рада прийняла закон про енергоефективність. За прийняття законопроекту № 4507 проголосували 282 депутати.

Законом передбачено залучення інших центральних органів виконавчої влади щодо забезпечення енергоефективності та визначення обов’язків кожного з них.

Крім того, законопроект дає можливість розробки місцевих енергетичних планів поруч з Національним планом дій з енергоефективності. Це допоможе врахувати специфіку потреб і можливостей кожного окремого регіону, а також встановлення вимог за рівнем (класу) енергетичної ефективності товарів / послуг при проведенні державних закупівель енергоспоживчої продукції ( товарів) або послуг в разі придбання або укладення договорів найму (оренди) будівель органами державної влади та органами місцевого самоврядування.

Також законопроект спрятиме стимулюванню споживачів до впровадження енергоефективних заходів, зокрема, за рахунок включення в платіжні документи (квитанції) на оплату послуг з розподілу газу порівняння обсягів споживання в поточному розрахунковому періоді з обсягами споживання за аналогічний період минулого року (в розрізі споживанні), а також інформації про енергоефективних заходах або адреси веб-сайтів, де такі дані розміщені.

У Європейській Бізнес Асоціації підтримали прийняття відповідного законопроекту з урахуванням позиції представників бізнесу.

Нагадаємо, раніше у прес-службі Міністерства розвитку громад і територій повідомили, що Наглядова рада оголосила про проведення конкурсу на посаду директора Фонду енергоефективності.

Також ми писали про те, що Кабінет Міністрів України ухвалив Стратегію екологічної безпеки та адаптації до зміни клімату до 2030 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу