Прибуток фермерів скоротилася вдвічі

Поділитися:

За підсумками 2019 року, великі і середні аграрні компанії отримали прибуток у сумі 20,2 мільярда гривень. Це в два рази менша від тієї суми, яка була отримана за підсумками 2018 роки (42,6 мільярда).

Про це повідомляє видання «Урядовий кур’єр», посилаючись на слова академіка Національної академії аграрних наук Юрій Лупенко.

За його словами, в 2018 році 12,9 відсотка агрокомпаній завершили сезон зі збитками. При цьому, в 2019 році таких підприємств стало більше – 21,6 відсотка.

Називаючи причину такої негативної статистики, Лупенко уточнив, що проблема не в сільгоспвиробників. Вони свою роботу зробили і навіть наростили виробництво на 3,3 відсотка. Проблема криється в зниженні вартості реалізації зернових, зернобобових та насіння олійних культур – зниження склало 11,4-11,7 відсотків. При цьому м’ясо впало в ціні на 2 відсотки, а яйця на цілих 25 відсотків.

«Великі і середні сільгоспвиробники формують головні цифри сектора, які мають вплив на інвестиційну привабливість. Завдяки їм наповнюється державний і місцеві бюджети », – додав учений.

Як повідомлялося раніше, фермери з Херсонської області відзначають рекордну за останні 130 років посуху і відзначають сильну нестачу води. Серйозним приводом для занепокоєння на Півдні України стали розмови про можливу приватизацію Північно-Кримського каналу і відновлення постачань води в Крим. Телепроект Крим.Реаліі оцінив масштаби посухи в Херсонській області.

Фермер з Херсона, за сумісництвом віце-президент Асоціації фермерів і приватних землевласників України Леонід Кириченко вирощує в області різні сільгоспкультури вже 30 років.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу