Порядок аукціонів з продажу електроенергії змінили

Поділитися:

Кабінет Міністрів вніс зміни в порядок проведення електронних аукціонів з продажу електроенергії на ринку двосторонніх договорів (РДД). Рішення про це український уряд ухвалив в рамках свого останнього засідання.

У пояснювальній записці до даного рішення говориться про те, що такі заходи потрібно було прийняти в зв’язку з тією ситуацією, яка спостерігалася на ринку електроенергії протягом травня – липня.

Нагадаємо, що тоді через маніпуляції окремих учасників ринку ціну електроенергії штучно занижували, в такий спосіб не покриваючи навіть собівартості її виробництва.

Раніше український уряд вирішив продовжити дію постанови про покладання спеціальних обов’язків (ПСО) на учасників ринку електроенергії до кінця серпня поточного року. Відповідна постанова уряду підтримали на засіданні Кабінету міністрів.

У ньому говориться, що постанова викликана необхідністю продовження захисту побутових споживачів від різкого подорожчання електроенергії, тому термін дії чинного механізму ПСО продовжений ще на один місяць.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу